Skip to main content
21 maart 2024

Succesvolle samenwerking

categorie:

Succesvolle samenwerking

Na een ontmoeting met Amani Abdalla, projectleider van “Hier en Nu”, en Berthe Peerenboom en Yvonne van Westering van Team Peer3, hebben we besloten tot een samenwerking. We zagen dat de aanpak en methodologie van “Het Begint Bij Mij” goed aansloten bij de visie van FSAN, met als doel sociale leiders te trainen binnen het “Hier en Nu”-project.

Voor het trainen van sociale leiders is een speciaal programma ontwikkeld, Gedurende 3 dagen werden 13 sociale leiders uit diverse culturele achtergronden (Somalië, Egypte, Eritrea, Soedan en Syrië) getraind in thema’s zoals opvoeding tussen twee culturen, kinderrechten, communicatie tussen ouders en kinderen, bescherming van de jeugd, en sociale kaart.

Resultaten:

De sociale leiders hebben met succes hun opdrachten voltooid en een positieve invloed gehad binnen hun gemeenschappen, ze uitvoering twintig huiskamergesprekken over interculturele opvoeding, waarbij 87 ouders uit de doelgroepen werden bereikt.

Er zijn drie informatiebijeenkomsten gehouden in samenwerking met zelforganisaties en sociale leiders, waarbij 55 ouders uit de doelgroepen werden bereikt. Onderwerpen waren onder andere opvoeding van kinderen in Nederland, bescherming tegen sociale media, opvoedingspatronen, kindermishandeling, doelen van ouderschap en communicatie tussen ouders en kinderen.

We bevinden ons nu in de laatste fase van het Hier en Nu-project en kijken uit naar toekomstige samenwerkingen, waarbij we dezelfde professionele normen willen handhaven zoals die in deze samenwerking zijn gehanteerd.