Skip to main content
18 september 2019

Let’s CHANGE Community Event

categorie:

Let’s CHANGE Community Event

Zaterdag 14 september 2019 vond het Let’s CHANGE Community Event plaats in Amsterdam. We begonnen het evenement met een heerlijke Somalische maaltijd. Voor veel mensen was het de eerste keer Somalisch eten. Na de maaltijd, begon het officiële gedeelte. Na het welkom heten van alle aanwezigen volgde een presentatie van de projecten CHANGE en CHANGE Plus.

Het project CHANGE begon in 2013 en het project CHANGE Plus begon in 2016. Bij beide projecten waren internationale partnerorganisaties betrokken. Beide projecten hadden als hoofddoel: preventie van gender gerelateerd geweld, met name van VGV.

De doelgroep was: alle gemeenschappen die het risico lopen op VGV. De belangrijkste activiteiten van CHANGE en CHANGE Plus waren het kick-off evenement in Berlijn, de werving van CHANGE Agents en CHANGE Champions, de Behaviour CHANGE Activities, exchange meetings, mentoring, advocacy en de slotceremonie in Berlijn. Na het vertellen over beide projecten volgde een fotopresentatie om een indruk te geven van de activiteiten die hebben plaatsgevonden.

Hierna werd een korte video aangezet, waarin een sleutelfiguur die bij FSAN werkt, vertelde over haar persoonlijke ervaring met VGV en hoe dat haar gemotiveerd heeft in haar strijd tegen VGV. Het was een indrukwekkend verhaal. Hierna werd het project Let’s CHANGE geïntroduceerd. Dit project is een vervolg op de twee eerdere projecten CHANGE en CHANGE Plus.

Ook bij Let’s CHANGE gaat het om gedragsverandering. We willen gedragsverandering omtrent VGV, omdat we VGV willen stoppen. De doelgroep van Let’s CHANGE is: alle gemeenschappen die het risico lopen op VGV, waaronder gemeenschappen uit Somalië, Egypte, Eritrea, Soedan, Iraaks-Koerdistan en Ghana.

Ook bij Let’s CHANGE zijn meerdere partnerorganisaties betrokken die gevestigd zijn in Duitsland en Frankrijk. Tijdens de trainingen – die plaatsvonden van maart tot augustus – zijn verschillende onderwerpen behandeld, zoals VGV en gezondheidsrisico’s, VGV en religie, cultuur, traditie en identiteit, en communicatie- en presentatievaardigheden.

Na het introduceren van Let’s CHANGE volgde een fotopresentatie van de trainingen. Hierna volgde een beschrijving van de activiteiten van CHANGE Agents (Behaviour CHANGE Activities) en CHANGE Trainers (training van professionals en mentoring van CHANGE Agents). Na de presentatie was er tijd om vragen van de aanwezigen te beantwoorden.

Aan het einde van de bijeenkomst werden CHANGE Agents en CHANGE Trainers naar voren gevraagd en een ieder van hen vertelde over zijn/haar ervaring met Let’s CHANGE.

Iedereen kreeg de kans om te spreken. Alle aanwezigen waren enthousiast over het Community Event. Het was een drukbezocht evenement, waarbij FSAN de mogelijkheid kreeg om te vertellen over de opkomende activiteiten van Let’s CHANGE in het bijzijn van 75 aanwezigen.