Skip to main content
22 maart 2023

FSAN feliciteert moslims met de Ramadan

categorie:

FSAN feliciteert moslims met de Ramadan

De Federatie van Somalische Associaties in Nederland (FSAN) feliciteert alle moslimgemeenschappen in Nederland, met de heilige maand Ramadan die zal beginnen op 23 april 2023, de eerste dag van de Ramadan-maand 1444 in de islamitische kalender.

Het bestuur en alle medewerkers van FSAN wensen de Somalische gemeenschap gezond te vasten tijdens de ramadan en hun toewijding aan Allah te vergroten. Het is een tijd van vrijgevigheid, zelfdiscipline en gemeenschapsvorming.

Moslims onthouden zich van zonsopgang tot zonsondergang van eten, drinken en andere fysieke behoeften. Vasten tijdens de ramadan is een van de vijf zuilen van de islam en is verplicht voor alle valide en volwassen moslims. Bovendien houden moslims zich tijdens de ramadan bezig met liefdadigheid, spirituele reflectie en meer gebed.

 Ze wonen ook speciale nachtgebeden Taraweeh bij en komen samen met familie en vrienden om samen hun vasten te verbreken bij zonsondergang. Ramadan wordt beschouwd als een tijd van verhoogde toewijding, zelfdiscipline en gemeenschapsvorming in het islamitische geloof.