Skip to main content
28 mei 2016

Change Plus Mediatraining

categorie:

Change Plus Mediatraining

De oude Change Agents van het vorige Change Plus project worden nu de Champions genoemd. tijdens het vorige project daarom noemen we ze nu champions. Zij zullen de nieuwe Change Agents begeleiden en volgen hiervoor verschillende trainingen in lobbying, advocacy, leadership en omgaan met kritiek of verzet.

Op zaterdag 28 mei hadden de Champions van het Change Plus Project hun eerste training.De training ging over hoe om te gaan met de media over het onderwerp Vrouwelijke Genitale Verminking (VGV). De training werd gegeven door Astrid Verkoren.

Astrid begon de sessie door het belang van communicatie in omgang met media toe te lichten. “Communicatie is iets wat je kunt leren.”, het was een goede ijsbreker van Astrid om alle deelnemers klaar te maken voor een praktische sessie aan het eind van de ochtend. Slechts één Champion had al eerder een training over media en communicatie gehad, de meeste hadden in het openbaar nooit over meisjesbesnijdenis gesproken.

Nog steeds worden zij allemaal dag in dag uit direct of indirect geconfronteerd met VGV. En deze confrontatie brengt angst, woede en pijn met zich mee. Astrid legde uit dat wanneer je een  een presentatie of een interview ondergaat, je niet deze emoties hoeft te verbergen. Je moet ze alleen wel weten te controleren, omdat juist de emoties je toespraak kunnen sturen en leiden en dusdanig het publiek kunnen raken. Het is allemaal over het omgaan met emoties en gebruik maken van hun potentie om het doel te bereiken: het stoppen van VGV. Astrid legde een aantal theorieën uit over media en verbale en non-verbale communicatie. Aan het einde van elke sessie waren er praktische oefeningen, er was een tijd voor vragen en feedback. De hele training was gebaseerd op actieve participatie en interactie met de Champions. Zij hebben met veel enthousiasme gereageerd op de training en hun belangstelling getoond door vragen te stellen, ideeën uit te wisselen en het geven van feedback aan elkaar.


Lees hier meer over het Change Plus Project.

Voor meer informatie over het Change Plus Project kunt u contact opnemen met:

Miriam Corciulo 
Project Medewerker CHANGE Plus
Werkdagen: dinsdag en woensdag
Email: m.corciulo@fsan.nl
Tel:020-4861628