Skip to main content
6 december 2020

Basistraining VGV

categorie:

Basistraining VGV

Op 5 december en 12 december 2020 vond de tweedaagse Landelijke Basistraining VGV plaats voor nieuwe sleutelpersonen in Amsterdam.

In totaal hebben 9 personen deelgenomen. Deze nieuwe sleutelpersonen komen uit Somalië en Sudan en zijn woonachtig in de regio’s Amsterdam, Baarn, Den Haag, Delft, Nijmegen en Zwolle. Verder waren er zowel mannen als vrouwen aanwezig bij de tweedaagse Landelijke Basistraining.

Tijdens de training werden de volgende thema’s behandeld: Basiskennis en achtergrondinformatie met betrekking tot VGV, de gezondheidsgevolgen van VGV, seksualiteit, nazorg, religie, de Nederlandse wetgeving rondom VGV en communicatievaardigheden. Tevens werd de verworven kennis in de praktijk gebracht middels oefeningen, waarbij vooral communicatie technieken getoetst werden.

Op deze manier werden de deelnemers klaargestoomd voor hun rol als sleutelpersonen. Zo hebben zij tijdens de trainingen veel geleerd over VGV en hoe zij om dienen te gaan met eventuele moeilijkheden en complicaties die zij in het veld aan kunnen treffen.

Al met al was het een succesvolle training, waarbij alle deelnemers erg gemotiveerd en gedreven waren om nieuwe kennis te verschaffen. Deze leergierige houding zorgde voor een zeer interactieve training, wat een goede voorbode is op de activiteiten die de sleutelpersonen uit gaan voeren.