Skip to main content
1 november 2020

Basistraining oktober

categorie:

Basistraining oktober

Op 24 oktober en 31 oktober 2020 vond de tweedaagse Landelijke Basistraining VGV plaats voor nieuwe sleutelpersonen in Amsterdam.

In totaal waren 9 personen aanwezig tijdens de training. Deze nieuwe sleutelpersonen komen uit Egypte, Eritrea, Somalië en Sudan en zijn woonachtig in de regio’s Amsterdam, Delft, Den Haag, Leersendam, Noordwijk en Rotterdam.

Verder waren er zowel mannen als vrouwen aanwezig bij de tweedaagse Landelijke Basistraining.

Tijdens de training werden de volgende thema’s behandeld: Basiskennis en achtergrondinformatie met betrekking tot VGV, seksualiteit, nazorg, religie, de Nederlandse wetgeving rondom VGV en communicatievaardigheden. Tevens werden de gezondheidsgevolgen van VGV uitgelegd met behulp van een anatomisch model. Hier werd ook toegelicht dat sommige complicaties, volgend op de verschillende typen waarin VGV voorkomt, door nazorg of hersteloperaties verminderd of zelfs verholpen kunnen worden.

Verder werd de informatie die tijdens de training gedeeld is in de praktijk gebracht door middel van oefeningen, waarbij vooral communicatie technieken getoetst werden. Op deze manier werden de deelnemers klaargestoomd voor hun rol als sleutelpersonen. Zo hebben zij tijdens de trainingen veel geleerd over VGV, de communicatie rondom dit taboe onderwerp en hoe zij om dienen te gaan met situaties die zij tijdens hun werk als sleutelpersoon tegen kunnen komen.

Al met al was het een succesvolle training, waarbij de deelnemers aangaven veel geleerd te hebben en enthousiast zijn om hun taken als sleutelpersoon uit te voeren.