ACTUEEL
VGV / Meisjesbesnijdenis besproken in RTL LIVE.
Wereldwijd zijn 135 miljoen vrouwen besneden, daar komen ieder jaar zo een 3 miljoen bij. Goedele Liekens is niet alleen seksuologe, maar ook ambassadeur voor de Verenigde Naties. Zij gaat de strijd aan tegen vrouwenbesnijdenis en spreekt over haar reis die zij samen met haar dochter maakte naar Ethiopia. Volgens FSAN's eigen Zahra Naleie, die al jarenlang strijd tegen VGV, is het probleem van VGV alleen op te lossen van binnen uit. Een paar losse voorlichtingrondes zullen niet werken, de gemeenschappen waar het normaal is zullen zelf stap voor stap meisjesbesnijdenis vaarwel moeten zeggen. Ze moeten zelf inzien waarom dit beter voor hun is.  |  Bekijk de aflevering hier. »

FSAN Mohamed Elmi; ’Meer aandacht voor radicalisering onder Somalische jongeren’ - Radio 1 - 03-03-2015
Mohamed Elmi, mensenrechtenjurist en veiligheidsadviseur bij adviesbureau BMC, sprak tijdens het FSAN 20 Jaar Evenement over de groei van de Somalische gemeenschap in Nederland. In dit interview bij het RADIO1 programma NieuwsBV spreekt hij over de gevaren van radicalisering onder Somalische-Nederlandse jongeren. Hij spreekt over zijn zorgen met Ahmed Marcouch, en vraagt meer aandacht voor de Somalische gemeenschap.  |  lees meer »

FSAN Persbericht-Aanslag Mogadishu 20-02-2015
Zelfmoord aanslag in Mogadishu. FSAN betreurt deze afschuwelijke daad ten zeerste en neemt afstand.  |  lees meer »

FSAN Persbericht
Zero Tolerance Day tegen Vrouwelijke Genitale Verminking 2015 Obligation to Protect
  |  lees meer »

FSAN E.U. Commission - Statement
Joint Statement on the International Day for the Elimination of Violence against Women, 25 November 2014.  |  lees meer »

Pagina:  « Prev  1  2  3  4  5  6  7  Next »
 
  FSAN 21 Oktober 2017 - Laatste Exchange Meeting
Maandelijkse vergadering van de Agents over hun activiteiten binnen de gemeenschap. Deze bijeenkomst valt onder het project Change Plus.
  FSAN 21-oktober-2017 - Gurmad Qaran sabti 21-10-17
Xarunta FSAN. President Allendelaan 719, Amsterdam  |  lees meer »
agenda overzicht
 
FSAN - Federatie Somalische Organisaties Nederland
 
nl uk