ACTUEEL
FSAN Haar huwelijk riskeren om haar dochter te beschermen tegen VGV
Halima Abdi herinnert zich dat het gisteren was op de dag dat ze ontdekte dat haar schoonmoeder haar twee dochters had besneden zonder haar toestemming.  |  lees meer »

FSAN Miljoenen zijn getraumatiseerd door VGV.
Toen Jane 12 was, werd ze door een aantal oudere vrouwen in haar dorp in Guinee met geweld meegenomen naar een kamer buiten haar huis en vastgehouden terwijl haar geslachtsdelen werden afgesneden. Ze kon de instrumenten die ze gebruikten niet zien; ze voelde eenvoudig pijn.  |  lees meer »

FSAN Britse vrijgesproken van het dwingen van dochter om VGV te ondergaan
Een man is vrijgemaakt van het regelen van vrouwelijke genitale verminking op zijn dochter toen ze negen was, volgens theguardian.com

De verdachte, een 50-jarige advocaat die wegens wettelijke redenen niet genoemd kan worden, werd ervan beschuldigd zijn kinderen te hebben geslagen en zich tweemaal te hebben ingezet voor VGV voor zijn dochter. Bij het proces in de Old Bailey in Londen ontkende hij de beschuldigingen tegen hem en zei hij dat hij nooit had gedreigd zijn dochter te laten afhakken.

Hij werd ervan beschuldigd dat hij twee keer had geregeld dat iemand naar het huis van de familie in Zuid-Londen zou gaan om het kind met een scheermes te snijden.

  |  lees meer »

FSAN FSAN nieuwsbrief April 2018
De 12e editie van de FSAN-nieuwsbrief is gepubliceerd in Somalische taal.  |  lees meer »

GGD start nazorgspreekuur voor vrouwen met genitale verminking
Sinds januari kunnen vrouwen die in het verleden zijn besneden, voor nazorg terecht op GGD-nazorgspreekuren.   |  lees meer »

Pagina:  « Prev  1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  13  Next »
 
Momenteel geen berichten...
 
FSAN - Federatie Somalische Organisaties Nederland
 
nl uk